lørdag den 18. august 2012

Bøger om skygger og de små fugle..

Jeg har før kommenteret, til mine læseres overraskelse, uden tvivl, at jeg elsker erotisk læsning.. Både i blog-land, men også udgivet i "almindelig" bog-form, og ved at følge debatten i det offentlige rum og de glittede dameblade ser det også ud til at det er betydeligt mere trendy at have erotisk litteratur, "Husmor-porno", stående ved sit sengebord..Senest har 50 Shades of Grays danske udgivelse oversvømmet det danske blogland, sikkert i håb om at få et par gode anmeldelser.. Jeg selv fik en mail om, at jeg skulle have haft bogen, men var blevet glemt, så jeg fik den ikke alligevel.. Ikke særlig sjovt at blive glemt... Som det er kommer der altså ikke nogen anmeldelse af 50 Shades herfra, blot en kommentar om at bogen formentlig er ganske udemærket, jeg ved det ikke, men at den vist er lidt rigeligt hype'et fra start, og det giver jo altid en smule dansk Jantelovs reservation.. Eller sure rønnebær :-).Faktisk vil jeg meget hellere henlede opmærksomheden på Anaïs Nin.. Foregangskvinde inden for sit område, første egentlige kvindelige erotiske novellist. Da jeg startede på "De små fugle" tænkte jeg, hvor hedt kan det egentlig være, når det står på en hylde på et dansk bibliotek. Eller kan lånes på e-reolen..DET KAN DET.. Hendes egne ord: "Dette er resultater af min virksomhed som litterær prostitueret." Fordi hun havde brug for pengene, men hvilket resultat! Mit råd herfra er, læs den hvis du ikke, og formentlig, er betydeligt længere litterært fremme end jeg, og allerede har læst den..
Læs den, nyd den, både for dens dampende hede erotik, men også pga den kvalitet, der ligger bag novellerne.. Glæder mig til også at læse "Venusdeltaet" og hendes dagbøger..Det er sikkert strengt forbudt at citere, men nu gør jeg det alligevel.. (Lever livet vældigt på kanten, ikke ;-))
Fra novellen "Kvinden i klitterne", som bl.a. handler om en kvinde der står i en stor menneskemængde i Paris og overværer en henrettelse..
"I det øjeblik følte hun at der var én, der trykkede sig meget tættere ind til hende end nødvendigt. I den dirrende ophidsende tilstand, hun var i, var det ikke ubehageligt. Hendes krop var feberhed."...."To hænder fattede om hendes talje, og hun kunne tydeligt føle en ophidset mandekrop mod sine baller"..."Nu var der en hånd som ledte efter en åbning i hendes nederdel og fandt knapperne. Hver en knap der blev knappet op af hånden fik hende til at snappe efter vejret af frygt og lettelse."..."Nu var det eneste hun kunne mærke i den bølgende menneskemængde, en penis der langsomt gled ind mellem åbningen i hendes nederdel. Hun stirrede ubevægelig på manden, som gik op på skafottet, og for hvert af hendes hjerteslag gled penissen længere ind.."2 kommentarer:

 1. Jeg læste Anaïs Nïn første gang som 14 årig, og har regelmæssigt bøgerne fremme på natbordet...igen og igen. Jeg elsker hendes sprog *s* og så er filmen Henry og June jo et must for en Anaïs fan.

  Fifty Shades blev slugt råt i sommerferien. Jeg var opslugt, underholdt og indimellem tændt. Læste den på engelsk som E-bog på min telefon...i sengen, i bilen, på toilettet. Værd at læse, men forvent ikke den når BDSM-højderne. Der er rigtig meget (læs: alt for meget og alt for lange beskrivelser af) vanilla fuckery til min smag. Men der kan man springe over uden at misse meget eller selv i fantasien indsætte lidt hænder om halsen, en maske eller.... *b*

  SvarSlet
 2. Kære Kyria,

  Jeg melder mig straks under Anaïs fanerne, synes også historierne er fantastiske, og ærger mig over at skulle blive 40+ inden jeg læste dem.. På den anden side ville uskyldige mig som 14 årig sikkert ikke have klaret at læse dem, som jeg husker det var det mest frække på mit natbord som 14 årig Barbara Cartland og Tine Brylds "Liv og Alexander". Hvor sidstnævnte klart var den mest ophidsende. :-)

  Jeg er gået igang med Kristina Stoltz' "Et kød", bestemt også læsning værd, selv om jeg synes hun mangler lidt længde i sine beskrivelser af sex.. Jeg har dog nok hang til kræsenhed, der skal meget til at overgå Anaïn Nin.. På et tidspunkt overgiver jeg mig helt sikkert også til 50 Shades, jeg er bare langsom i optrækket ;-)

  Kærligst,
  FO

  SvarSlet